30 Aralık 2008 Salı

POWERPOİNT

PowerPoint Sunusu (*.pptx)
PowerPoint Makro Etkin Sunusu (*.pptm)
PowerPoint Şablonu (*.potx)
PowerPoint Makro Etkin Şablonu (*.potm)
PowerPoint Gösterisi (*.ppsx)
PowerPoint Makro Etkin Gösterisi (*.ppsm)
PowerPoint 2007 biçimlerindeki dosyaları açmak ve kaydetmek için Windows Gezgini de kullanılabilir.
DOSYA UZANTILARI: PPTX dosyaları
DOSYANIN UZUN ADI: MICROSOFT POWERPOINT 2007 SUNU DOSYASI
AÇIKLAMASI: Microsoft PowerPoint ile hazırlanmış sunu dosyasıdır. resimli, sesli ve yazılı olarak animasyonlu görüntüler arka arkaya sıralı olarak otomatik veya fare tıklaması ile görüntülenir. Bu dosyayı açmak için bilgisayarınızda Ofis 2007 veya sonrası kurulu olmalıdır. yoksa aşağıdaki inndir sitesinden PowerPoint Viewer programını indirip bu dosyayı açabilirsiniz. PowerPoint Viewer ile Sunuları görüntüleyebilir ve yazdırabilirsiniz, fakat bunlar üzerinde değişiklik yapamazsınız. Değişiklik yapmak için Ofis 2007 gerekir.
KULLANILAN PROGRAMLAR: Ofis 2007, PowerPoint Viewer
DOSYA UZANTILARI: PPSX dosyaları
DOSYANIN UZUN ADI: Power Point Slide Show
AÇIKLAMASI: Power Point ile hazırlanmış resimli ve yazılı sunu dosyası. üzerinde değişiklik yapılamaz. izlemek için PowerPoint Viewer ile veya Power point 2007 ile açılabilir. Power Point: Ofis paketi ile standart olarak kurulan bir sunum hazırlama programıdır.

KULLANILAN PROGRAMLAR: Ofis 2007, PowerPoint Viewer
DOSYA UZANTILARI: PPTM dosyaları
DOSYANIN UZUN ADI: POWERPOINT MAKRO ETKIN SUNUSU
AÇIKLAMASI: Microsoft PowerPoint ile hazırlanmış sunu dosyasıdır. resimli, sesli ve yazılı olarak animasyonlu görüntüler arka arkaya sıralı olarak otomatik veya fare tıklaması ile görüntülenir. Bu dosyayı açmak için bilgisayarınızda Ofis 2007 veya sonrası kurulu olmalıdır. yoksa aşağıdaki inndir sitesinden PowerPoint Viewer programını indirip bu dosyayı açabilirsiniz. powerpoint 2007'de sunuların macro'lu şekilde kaydedilmiş halinin dosya formatı.

KULLANILAN PROGRAMLAR: Ofis 2007, PowerPoint Viewer
DOSYA UZANTILARI: POTX dosyaları
DOSYANIN UZUN ADI: POWERPOINT ŞABLONU
Açıklaması: Burada kurulum gereksinimlerinin yanı sıra Microsoft Office PowerPoint 2007 şablonlarını oluştururken yaygın olarak kullanılan özellikler ve seçenekler de açıklanır.
Şablonları oluştururken, yayımlamak istediğiniz içerik ve olası hedef kitleniz hakkındaki önemli noktaları öğrenmeniz iyi bir yaklaşım olur. Şablonu çevrimiçi yayımlamak üzere göndermeden önce Şablon oluşturmadan önce bilmeniz gerekenler ve Şablonları oluşturmak için kullanım kolaylığı (erişilebilirlik) yönergeleri adlı makaleleri okumanızı öneririz.

KULLANILAN PROGRAMLAR: Ofis 2007, PowerPoint Viewer
DOSYA UZANTILARI: PPSX dosyaları
DOSYANIN UZUN ADI: PowerPoint Gösterisi
AÇIKLAMASI: PowerPoint ile hazırlanmış sunu dosyasıdır. resimli, sesli ve yazılı olarak animasyonlu görüntüler arka arkaya sıralı olarak otomatik veya fare tıklaması ile görüntülenir.



KULLANILAN PROGRAMLAR: Ofis 2007, PowerPoint Viewer
DOSYA UZANTILARI: PPSM dosyaları
DOSYANIN UZUN ADI: POWERPOINT MAKRO ETKIN GÖSTERISI
AÇIKLAMASI: PowerPoint ile hazırlanmış sunu dosyasıdır. resimli, sesli ve yazılı olarak animasyonlu görüntüler arka arkaya sıralı olarak otomatik veya fare tıklaması ile görüntülenir.
powerpoint 2007'de sunuların macro'lu şekilde kaydedilmiş halinin dosya formatı.

OFİS 2007 DOSYA UZANTI TÜRLERİ

PDF BELGE BIÇIMI: uzantısı .pdf’dir.

PDF veya XPS olarak yayımlama.Belge biçimlendirmesini koruyan ve dosya paylaşımına olanak sağlayan Adobe Systems tarafından geliştirilen Post Script tabanlı elektronik dosya biçimi. 2007 Microsoft Office sistemi programından PDF veya XPS dosyası olarak kaydedebilmek için, önce bir eklenti yüklenmelidir.

XPS BELGE BIÇIMI: uzantısı .xps’dir.
PDF veya XPS Olarak Yayımlama.En son biçimlerindeki belgelerin alışverişi için kullanılan yeni bir Microsoft elektronik sayfa biçimi.
MAKRO İÇEREBILEN POWERPOINT GÖSTERISI.: Uzantısı .ppsm’dir. Slayt gösterisinin içinden çalıştırabileceğiniz önceden onaylanmış makrolar içeren slayt gösterisi.
POWERPOINT 97-2003 GÖSTERISI: uzantısı .ppt’dir.
PowerPoint 97 ile Office PowerPoint 2003 arasındaki önceki PowerPoint sürümlerinde açabileceğiniz ve kullanabileceğiniz bir slayt gösterisi.
POWERPOINT EKLENTISI: uzantısı .ppam’dır.
Özel komutların, Visual Basic for Applications (VBA) kodu ve eklenti gibi özel işlevlerin depolandığı bir eklenti.
POWERPOINT 97-2003 EKLENTISI: uzantısı .ppa’dır.
PowerPoint 97 ile Office PowerPoint 2003 arasındaki önceki PowerPoint sürümlerinde açabileceğiniz ve kullanabileceğiniz bir eklenti
TEK DOSYALI WEB SAYFASI: uzantısı .mht ve .mhtml’dir.
Bir .htm dosyasıyla birlikte görüntü, ses dosyaları, basamaklı stil sayfaları, komutlar ve benzerleri gibi tüm destek dosyalarının yer aldığı tek dosya olarak Web sayfası. Sunuyu e-postayla göndermeye uygundur.
WEB SAYFASI: uzantısı .htm ve .html’dir.
Bir .htm dosyasıyla birlikte görüntü, ses dosyaları, basamaklı stil sayfaları, komutlar ve benzerleri gibi tüm destek dosyalarının yer aldığı klasör olarak Web sayfası. Bir site yayınlamaya ve Microsoft Office FrontPage veya diğer bir HTML düzenleyicisiyle düzenlemeye uygundur.
GIF (Graphics Interchange Format): uzantısı .gif’dir.
Web sayfalarında kullanmak üzere slaytı grafik olarak kaydetme
GIF dosya biçimi 256 renk desteklemeyle sınırlandırılmıştır, bu nedenle de renkli fotoğraftan çok çizimler gibi taranmış görüntüler için kullanışlıdır. GIF çizimlerde, siyah beyaz görüntülerde ve yalnızca birkaç piksel büyüklüğünde metinlerde de kullanışlı olabilir. GIF, animasyonu ve saydam arka planları destekler.
JPEG (BIRLEŞIK FOTOĞRAF UZMANLARI GRUBU) DOSYA BIÇIMI: uzantısı .jpg’dir.
Slaydı Web sayfaları üzerinde kullanılacak bir grafik olarak kaydetme.
JPEG dosya biçimi 16 milyon renk destekler; fotoğraflar ve karmaşık grafikler için uygundur

PNG (TAŞINABILIR AĞ GRAFIKLERI) BIÇIMI: uzantısı .png’dir.
Slaydı Web sayfaları üzerinde kullanılacak bir grafik olarak kaydetme.
PNG was approved as a standard by the World Wide Web Consortium (World Wide Web Konsorsiyumu) (W3C) tarafından standart olarak kabul edilmiştir. PNG, GIF gibi animasyonları desteklemez ve bazı eski tarayıcılar bu dosya biçimini desteklemez.

TIFF (ETIKETLI GÖRÜNTÜ DOSYASI BIÇIMI): uzantısı .tif’tir.

Slaydı Web sayfaları üzerinde kullanılacak bir grafik olarak kaydetme.
TIFF, kişisel bilgisayarlarda bit eşlemli görüntüleri depolamak için en iyi dosya biçimidir. TIFF grafikleri farklı çözünürlükte olabilir; siyah beyaz, gri tonlamalı veya renkli olabilirler.

AYGITTAN BAĞIMSIZ BIT EŞLEM: uzantısı .bmp’dir.
Web sayfalarında kullanılan grafik olarak slayt.
Bit eşlem nokta satır ve sütunlarından oluşan, bilgisayar belleğindeki grafik görüntünün bir sunusudur. Her noktanın değeri (doldurulmuş ve boş bırakılmış) bir veya daha fazla bit veride saklanır

WINDOWS META DOSYASI: uzantısı .wmf’dir.

16 bit grafik olarak slayt (yalnızca Microsoft Windows 3.x ve sonraki sürümlerle kullanmak için).

GELIŞMIŞ WINDOWS META DOSYASI: uzantısı .emf’dir.

32 bit grafik olarak slayt (Microsoft Windows 95 ve sonraki sürümler için).

ANAHAT/RTF: uzantısı .rtf’dir.

Daha küçük dosya boyutları sunan ve sizinle aynı PowerPoint sürümüne veya aynı işletim sistemine sahip olmayan kişilerle makrosuz dosyaların paylaşımına olanak sağlayan salt metin belge olarak sunu anahattı. Notlar bölmesindeki herhangi bir metin bu dosya biçiminde kaydedilmez.

POWERPOINT SLAYDI: uzantısı .sldx’dir.

Otonom slayt dosyası

POWERPOINT SLAYT GÖSERISI: uzantısı .ppsx’dir.

Bir PowerPoint sunumunun (PPT) uzantısını PPS olarak değiştirirseniz dosyanın üzerine çift tıkladığınızda sunum otomatik olarak dönmeye başlar.

POWERPOINT SUNUSU: uzantısı pptx’dir.

Microsoft PowerPoint uygulamasıyla açılabilir.otomatik donmez otomatik donmesi için pps uzantılı olmalı. Bu dosya formatında Varsayılan olarak XML etkinleştirilmiştir.Ayrıca 2000,2003 Office sürümlerinde bu formattaki dosyalar açılmaz.


RICH TEXT FORMAT (ZENGIN METIN BIÇIMI): uzantısı .rtf’dir.
Microsoft tarafından hayata geçirilmiş, yazı tipi, renk ve vurgulama barındıran metin tabanlı dosyalar hazırlamanıza olanak tanıyan bir formattır.
POWERPOINT SUNUSU: uzantısı .pptx’dir.

Microsoft PowerPoint uygulamasıyla açılabilir. Sunu otomatik çalışmaz . Bu dosya formatında Varsayılan olarak XML etkinleştirilmiştir.Ayrıca 2000,2003 Office sürümlerinde bu formattaki dosyalar açılmaz.

MAKRO İÇEREBILEN POWERPOINT SUNUSU: PowerPoint’in .pptm uzantılı dosyalarıdır.

Bu dosya biçimi uygulamalar için Visual Basic kodu içerir.Makrolar bu dosya tipinde kullanılarak sık yapılan işlemler otomatikleştirilebilir ve zaman kazanmamızı sağlayabilir.

POWERPOINT 97-2003 SUNUSU: PowerPoint’in .ppt uzantılı dosyalarıdır.

.pptx uzantılı dosyaların bazı özellikleri bu uzantılı dosyalarda bulunmaz .Bu dosyalar 2007 sürümünde uyumluluk modunda açılır. PowerPoint 97'den Office PowerPoint 2003'e kadar tüm PowerPoint sürümlerinde açabileceğiniz sunudur.

POWERPOINT ŞABLONU: PowerPoint’in .potx uzantılı dosyalarıdır.

Bu uzantıdaki dosyaları sonraki sunularımızı biçimlendirmek için şablon olarak kullanabiliriz.

MAKRO İÇEREBILEN POWERPOINT ŞABLONU: PowerPoint’in .potm uzantılı dosyalarıdır.

Şablondaki önceden onaylanmış makroları sunuda kullanmak üzere eklememizi sağlar

POWERPOINT 97-2003 ŞABLONU: PowerPoint’in Pot uzantılı dosyalarıdır.

PowerPoint 97 ile Office PowerPoint 2003 arasındaki önceki PowerPoint sürümlerinde açabileceğiniz ve kullanabileceğiniz şablondur.
OFFICE TEMASI: PowerPoint’in .thmx uzantılı dosyalarıdır.

Renk teması, yazı tipi teması ve efekt teması tanımlarını içeren stil sayfasıdır.

POWERPOINT GÖSTERISI: PowerPoint’in .ppsx uzantılı dosyalarıdır.

Bu dosyalar normal görünüm yerine her zaman slayt Gösterisi görünümünde açılan sunu.

Hiç yorum yok: